bewaar
Kruidige gehaktballetjes
Kruidige gehaktballetjes
bewaar

Kruidige gehaktballetjes

35 min. bereiden
1 uur wachten
59waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 kleine

ui

2 takjes

munt

3 takjes

verse koriander

400 g

lams- en/of rundergehakt

1 theelepel

gemalen komijn (djinten)

1 theelepel

gemalen piment

2 theelepels

zout

(versgemalen) zwarte peper

2 eetlepels

olijfolie classico

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Ui pellen en snipperen. Munt- en korianderblaadjes van takjes halen en fijn knippen. In keukenmachine gehakt fijnmalen. Ui, kruiden, komijn, piment, zout, peper en olie erdoor mengen. Gehakt in 18 gelijke porties verdelen en elke portie tot balletje vormen. In lage ovenschaal leggen en minstens 1 uur afgedekt in koelkast zetten.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C. In oven gehaktballetjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Warm of koud serveren.