Pittige gebakken garnalen

bijgerecht
6 personen
3
27
Advertentie
Ingrediënten
- 2 bakjes cocktailgarnalen (à 125 g)
- 3 tenen knoflook
- ¼ zakje verse koriander (à 15 g)
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels chilipoeder
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- ½ theelepel gemberpoeder
- (versgemalen) zwarte peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Garnalen in ca. 20 minuten op kamertemperatuur laten komen. Knoflook pellen en fijnhakken. Koriander in kopje fijn knippen.
- In koekenpan olie verhitten. Knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Chilipoeder, komijn en gember erdoor mengen en enkele seconden mee fruiten. Garnalen door knoflook-kruidenmengsel scheppen en al omscheppend 2 à 3 minuten op matig vuur bakken tot ze door en door warm zijn. Op smaak brengen met zout en peper. Van vuur af koriander erdoor scheppen. Overdoen in ondiep schaaltje.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 85 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 0 g