bewaar
Gehaktballetjes met muntsaus
Gehaktballetjes met muntsaus
bewaar

Gehaktballetjes met muntsaus

25 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

30 g

couscous

250 g

lamsgehakt (of rundergehakt)

1 kleine

ui

1 eetlepel

peterselie

zout en (versgemalen) peper

2 eetlepels

(olijf)olie

¼

komkommer

1 dl

knoflooksaus

2 eetlepels

verse munt

Aan de slag

In kom couscous met 1/2 dl warm water ca. 6 minuten laten wellen. In kom gehakt, couscous, ui, peterselie, zout en peper door elkaar kneden en tot 16 balletjes vormen. In hapjespan olie verhitten en gehaktballetjes in ca. 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar bakken. Komkommer in vieren snijden, zaadjes verwijderen en komkommer in kleine blokjes snijden. In kom knoflooksaus, komkommerblokjes en munt tot romige muntsaus roeren. Gehaktballetjes warm of koud serveren met muntsaus.