Gehaktballetjes met tzatziki

70 kcal

40 min. bereiden

2.9/5

(65)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers


2002 nr. 04 - Klein is klasse

Aan de slag

  1. Komkommer schillen, in lengte doorsnijden en met theelepel zaadjes verwijderen. Komkommer op grove rasp raspen of in kleine stukjes snijden. Komkommer in zeef bestrooien met zout en ca. 20 minuten laten staan. Intussen pistachenoten pellen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en pistachenoten kort bakken, daarna in stukjes hakken. Munt fijnhakken. In kom gehakt mengen met pistachenoten, helft van munt, gemberpoeder, zout en peper. Gehakt tot ca. 30 kleine balletjes vormen. Vocht met lepel uit komkommer drukken. Knoflook boven kom uitpersen. Yoghurt, komkommer en rest van munt erdoor roeren. Tzatziki op smaak brengen met zout en peper.

  2. In koekenpan rest van olie verhitten en gehaktballetjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes warm, lauw of koud serveren met prikkers en tzatziki.

  • algemeenTzatziki kunt u ook als dip serveren met Turks brood, stokbrood of repen rauwe bleekselderij en wortel en bloemkoolroosjes.

Wat vond je van dit recept?

Gehaktballetjes met tzatziki

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig