
Ingrediënten
1 grote
aubergine
zout
2 dl
Griekse yoghurt
½ teentje
knoflook
2 eetlepels
melk
3 eetlepels
citroensap
versgemalen peper
100 g
zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels
olijfolie
½ eetlepel
gedroogde munt
1
eiwit
1 takje
basilicum
olie om te frituren
Dit heb je nodig
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
keukenpapier
frituurpan
Aan de slag
Aubergine(s) wassen en schuin in dunne plakjes snijden. Plakjes bestrooien met zout en in vergiet leggen. Theedoek met gewicht erop zetten en aubergines ca. 2 minuten laten uitlekken. Intussen yoghurt in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Melk en 1 eetlepel citroensap met vork erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. (Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.) Bakmeel, olie, rest van citroensap, munt, zout, peper en ca. 1/8 l water tot glad, niet te dik beslag roeren.
Aubergineplakjes afspoelen en goed droogdeppen. Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Eiwit stijf kloppen en luchtig door beslag mengen. Plakjes aubergine een voor een door beslag halen en in gedeelten goudbruin en krokant frituren. Even laten uitlekken op keukenpapier. Yoghurtsaus garneren met basilicum of munt en erbij serveren.
algemeenOok lekker als voorgerecht voor 4 à 6 personen