bewaar
Gefrituurde aubergines met yoghurtsaus
Gefrituurde aubergines met yoghurtsaus
bewaar

Gefrituurde aubergines met yoghurtsaus

35 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

1 grote

aubergine

zout

2 dl

Griekse yoghurt

½ teentje

knoflook

2 eetlepels

melk

3 eetlepels

citroensap

versgemalen peper

100 g

zelfrijzend bakmeel

3 eetlepels

olijfolie

½ eetlepel

gedroogde munt

1

eiwit

1 takje

basilicum

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

  • keukenpapier

  • frituurpan

Aan de slag

1

Aubergine(s) wassen en schuin in dunne plakjes snijden. Plakjes bestrooien met zout en in vergiet leggen. Theedoek met gewicht erop zetten en aubergines ca. 2 minuten laten uitlekken. Intussen yoghurt in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Melk en 1 eetlepel citroensap met vork erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. (Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.) Bakmeel, olie, rest van citroensap, munt, zout, peper en ca. 1/8 l water tot glad, niet te dik beslag roeren.

2

Aubergineplakjes afspoelen en goed droogdeppen. Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Eiwit stijf kloppen en luchtig door beslag mengen. Plakjes aubergine een voor een door beslag halen en in gedeelten goudbruin en krokant frituren. Even laten uitlekken op keukenpapier. Yoghurtsaus garneren met basilicum of munt en erbij serveren.

tip

algemeenOok lekker als voorgerecht voor 4 à 6 personen