bewaar
Senegalese pastels (gefrituurde hapjes)
Senegalese pastels (gefrituurde hapjes)
bewaar

Senegalese pastels (gefrituurde hapjes)

55 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

20 porties

Voor het deeg:

350 g

zelfrijzend bakmeel

25 g

boter

1

ei

200 ml

melk

Voor de vulling:

250 g

kabeljauwfilet

1

prei

1 teen

knoflook

1

laurierblad

olie om in te vetten

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • staafmixer

Aan de slag

Kneed de ingrediënten voor het deeg goed. Laat het deeg circa 10 minuten rusten. Breng de ingrediënten voor de vulling in een pan met een klein laagje water en peper en zout naar smaak aan de kook. Laat circa 10 minuten zachtjes koken. Giet het water af en pureer de ingrediënten tot een fijn mengsel. Laat afkoelen. Rol het deeg dun uit op een met olie ingevet oppervlak. Snijd uit het deeg stukjes van circa 6 x 8 cm. Leg in het midden steeds 1 eetlepel vulling en vouw het deeg als een pakketje dicht. Druk de randen dicht met een vork. Verhit in een diepe pan een laag olie en frituur de pastels in ca. 5 minuten lichtbruin. Keer ze af en toe. Lekker met een dip van rode (tomaten)saus.