bewaar
Gefrituurde groente-en vleeshapjes
Gefrituurde groente-en vleeshapjes
bewaar

Gefrituurde groente-en vleeshapjes

55 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

broccoliroosjes

4

artisjokbodems

1

lamshaasje

1

portobello

2

Tasty Tom tomaten

2

eiwitten

100 g

zelfrijzend bakmeel

3 theelepels

Italiaanse keukenkruiden

3 eetlepels

olijfolie

zout

(versgemalen) peper

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Broccoliroosjes ca. 2 minuten koken in flinke bodem water. Goed laten uitlekken. Artisjokbodems droogdeppen met keukenpapier en halveren. Lamshaasje met scherp mes in dunne plakjes snijden. Portobello schoonvegen met keukenpapier. Steel verwijderen en in 2 plakjes snijden. Hoed van portobello in plakjes snijden. Tomaten schoonmaken, wassen en in plakken snijden. Zaadjes verwijderen.

2

Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Eiwitten stijf kloppen. In kom zelfrijzend bakmeel, keukenkruiden, olie en ca. 125 ml lauwwarm water gladroeren. Eiwit erdoor spatelen. Op smaak brengen met zout en peper. Twee serveerschalen verwarmen. Groenten en plakjes vlees per soort door beslag wentelen en in 1 à 2 minuten gaar en goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier. Direct serveren.

tip

algemeenDeze gefrituurde hapjes (fritto misto) kunnen ook worden geserveerd als antipasto voor 8 personen.