bewaar
Gefrituurde groente-envelop
Gefrituurde groente-envelop
bewaar

Gefrituurde groente-envelop

1 uur bereiden
2 uur wachten
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 vellen

filodeeg

2

aardappelen

1 el

olie

1

sjalot

125 g

tuinerwten

2 tl

verse gemberwortel

2 el

milde Indiase currypasta

½ zakje

verse koriander

1 el

bloem

olie om te frituren

Aan de slag

Fillodeeg afdekken met theedoek (tegen uitdroging). Aardappelen in 20 min. in weinig water gaarkoken. Aardappelen iets laten afkoelen, schillen en in kleine blokjes snijden. In koekenpan 1 el olie verhitten en sjalot en tuinerwten 2 min. roerbakken. Gember erdoor roeren en even meebakken. Currypasta en 3 el water erdoor roeren. Van vuur af aardappelblokjes en koriander erdoor scheppen. Mengsel op smaak brengen met zout. Fillovellen halveren. Op elke deegreep 1 el aardappelmengsel in hoek leggen. Bloem met 1 el water tot glad papje roeren en deegranden hiermee dun bestrijken. Deeg voorzichtig rond vulling tot driehoekje dichtvouwen. In frituurpan of diepe koekenpan olie verhitten en samosa's met ca. 3 tegelijk in 1 min. bruinbakken. Samosa's op keukenpapier laten uitlekken. Samosa's kunnen koud of warm worden geserveerd.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo - 01:41 min.