bewaar
Krokant gefrituurde asperges
Krokant gefrituurde asperges
bewaar

Krokant gefrituurde asperges

1 uur bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

eieren

250 g

bloem

250 ml

koel bier

500 g

witte asperges

4 eetlepels

mayonaise

1 eetlepel

scherpe mosterd

grof zeezout

1

citroen

olie om te frituren

Aan de slag

Eieren splitsen. In schaal glad beslag roeren van dooiers, bloem, bier en mespunt zout. Beslag afgedekt op koele plek kwartier laten rusten. Asperges schoonmaken, halveren en in de lengte doorsnijden. In kom mayonaise en mosterd door elkaar roeren. Frituurolie verhitten tot 180 ºC, oven voorverwarmen tot 100 ºC. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Eiwitschuim luchtig door beslag spatelen. Deel van aspergerepen met vork door beslag halen en een voor een in frituurolie laten glijden. In 4-5 min. goudbruin frituren, regelmatig omkeren voor gelijkmatige kleuring. Aspergebeignets op keukenpapier laten uitlekken en op serveerschaal in oven warmhouden. Met (zee)zout bestrooien en serveren met mosterdmayonaise en partjes citroen.

algemeenDe krokante aspergebeignets zijn ook lekker als bijgerecht, bij gepocheerde of gestoomde vis en een romige saus. Beignets maken kan ook met hele, beetgaar gekookte, asperges. Gebruik dan een dubbele hoeveelheid bierbeslag.