Kro­kant ge­fri­tuur­de as­per­ges

(22) waardeer
voorgerecht 4 personen
3 22

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Eieren splitsen. In schaal glad beslag roeren van dooiers, bloem, bier en mespunt zout. Beslag afgedekt op koele plek kwartier laten rusten. Asperges schoonmaken, halveren en in de lengte doorsnijden. In kom mayonaise en mosterd door elkaar roeren. Frituurolie verhitten tot 180 ºC, oven voorverwarmen tot 100 ºC. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Eiwitschuim luchtig door beslag spatelen. Deel van aspergerepen met vork door beslag halen en een voor een in frituurolie laten glijden. In 4-5 min. goudbruin frituren, regelmatig omkeren voor gelijkmatige kleuring. Aspergebeignets op keukenpapier laten uitlekken en op serveerschaal in oven warmhouden. Met (zee)zout bestrooien en serveren met mosterdmayonaise en partjes citroen.

Tip:

De krokante aspergebeignets zijn ook lekker als bijgerecht, bij gepocheerde of gestoomde vis en een romige saus. Beignets maken kan ook met hele, beetgaar gekookte, asperges. Gebruik dan een dubbele hoeveelheid bierbeslag.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.