bewaar
Broccoli fritots met rucoladip
Broccoli fritots met rucoladip
bewaar

Broccoli fritots met rucoladip

10 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

12 porties

1 dl

bier

1

ei

60 g

bloem

1 dl

mayonaise

15 g

rucola (sla)

1 theelepel

citroensap

1 stronk

broccoli

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenpapier

Aan de slag

Frituurpan verhitten tot 180 °C. Intussen bier, ei, bloem en snufje zout tot glad beslag roeren. In keukenmachine mayonaise met rucola pureren en op smaak brengen met citroensap. Broccoli in kleine roosjes verdelen, wassen en droogdeppen. Roosjes door bierbeslag scheppen. Roosjes met vork uit beslag scheppen, laten uitlekken en in ca. 4 minuten goudbruin frituren. Roosjes uit frituur direct bestrooien met zout. Fritots warm serveren met rucoladip.