bewaar
Spaanse kipkroketjes met rauwe ham
Spaanse kipkroketjes met rauwe ham
bewaar

Spaanse kipkroketjes met rauwe ham

35 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

15 g

boter of margarine

1½ eetlepel

bloem

2 teentjes

knoflook

4 takjes

peterselie

2

kipfilets

75 g

belegen kaas

50 g

rauwe ham

1

ei

1 eetlepel

citroensap

1 theelepel

paprikapoeder

50 g

paneermeel

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenpapier

Aan de slag

1

In steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren en op laag vuur lichtbruin laten kleuren, af en toe roeren. Pan van vuur nemen. Intussen knoflook pellen en in plakjes snijden. Peterselie fijnknippen. Kipfilet in blokjes snijden. Kaas in kleine blokjes snijden. Ham fijnsnijden. In keukenmachine kip, geroosterde bloem, 2 eetlepels kaasblokjes, ei, citroensap en paprikapoeder pureren tot samenhangend mengsel waarin nog stukjes te zien zijn. Rest van kaas, peterselie en ham erdoor mengen (niet meer pureren). Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

2

Frituurolie verhitten tot 180 °C. Paneermeel in diep bord strooien. Met natte handen 25 kroketjes van kipmengsel vormen. Kroketjes aan alle kanten goed door paneermeel wentelen. Kroketjes in drie of vier porties in ca. 2 à 3 minuten goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier. Direct serveren.

tip

Frituren

Instructievideo - 01:34 min.