bewaar
Risottoballetjes met tonijn
Risottoballetjes met tonijn
bewaar

Risottoballetjes met tonijn

40 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

risottorijst

1 blikje

tonijn

1 tl

paprikapoeder

1 el

kappertjes

1

ei

50 g

paneermeel

frituurolie of vet om in te frituren

Dit heb je nodig

  • frituurpan

Aan de slag

Bereid de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Meng de helft van de tonijn in een kom met het paprikapoeder, de kappertjes en peper en zout naar smaak en kneed tot het plakkerig is. Schep de andere helft van de tonijn door de risotto. Verdeel de risotto in 12 porties en vorm met vochtige handen balletjes. Druk met je duim in elke risottobal een gat en doe hier een twaalfde deel van het tonijnmengsel in. Maak het gat dicht en kneed de risottobal mooi rond. Doe hetzelfde met de andere risottoballen. Klop het ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal de risottoballen eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de frituurolie of het vet in de frituurpan tot 175 °C. Frituur de risottoballen met 4- 6 tegelijk in 3-4 min. goudbruin en gaar. Laat in een vergiet met keukenpapier uitlekken.