Mosselkroketjes

borrelhapje
20 stuks
4
13
Advertentie
Ingrediënten
- 150 g gekookte mosselen
- 250 ml gezeefd mosselkookvocht (of visbouillon van tablet)
- 25 g boter
- 50 g bloem
- 125 ml slagroom
- 2 eieren
- 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
- 75 g paneermeel
- olie om te frituren
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In pan mosselkookvocht of bouillon tot helft inkoken. In sauspan boter smelten en 30 g bloem erdoor roeren. Nog 2 min. zachtjes bakken. Scheutje voor scheutje bouillon en slagroom toevoegen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat. Pan van vuur nemen. Eieren splitsen en dooiers met peterselie en bieslook door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Mengsel laten afkoelen en in koelkast door en door koud laten worden.
- In diep bord eiwitten loskloppen. Steeds 1 eetlepel van saus scheppen. Mossel erin drukken en saus rond mossel tot kroket (of balletje) vormen. Kroketjes eerst door bloem wentelen, dan door eiwit en vervolgens door paneermeel. Frituurolie tot 180 °C verhitten en mosselkroketjes met 8 tegelijk in 3-4 min. goudbruin frituren. Mosselkroketjes in vergiet bekleed met keukenpapier laten uitlekken. Mosselkroketjes serveren met grove mosterd.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 110 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 0 g