bewaar
Alle geiten op een stokje
Alle geiten op een stokje
bewaar

Alle geiten op een stokje

30 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

25 porties

400 g

harde Hollandse geitenkaas

3

eieren

50 g

bloem

1 pakje

paneermeel

½ eetlepel

Zaanse mosterd

3 eetlepels

mayonaise

2 eetlepels

melk

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • plasticfolie

  • keukenpapier

  • frituurpan

Aan de slag

1

Om te beginnen snij je de korstjes van de kaas. Snij dan blokjes van 2 bij 2 cm. Pak drie diepe borden. Bord één: breek de eieren erboven en klop ze los met een vork. Bord twéé: hier doe je de bloem in. Bord drie is voor het paneermeel.

2

Met de borden op een rij ga je verder aan de slag. Eérst haal je de blokjes kaas door het ei, dan rol je ze door de bloem. Nóg een keer door het ei en daarna door het paneermeel. De kaas is klaar om gefrituurd te worden!

3

Even een sausje maken... In een kommetje meng je mosterd, mayonaise en melk door elkaar.

4

Frituren! Vraag de hulp van iemand die de frituurpan bedient. Verhit de olie in de frituurpan tot 180 ºC. Bak steeds 1/3 deel van de kaasblokjes in 2 à 3 minuten lichtbruin en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Alle kaasblokjes krijgen een prikkertje. Zo kun je ze lekker in de mosterdsaus dippen.