bewaar
Kaasplak met knapperige griesmeelkorst
Kaasplak met knapperige griesmeelkorst
bewaar

Kaasplak met knapperige griesmeelkorst

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 platte plakken

Zaanlander kaas pikant

1 eetlepel

Zaanse mosterd

100 g

griesmeel

½ eetlepel

karwijzaad

2

eieren

5 eetlepels

melk

olie om te frituren

Aan de slag

Kaasplakken dwars doormidden snijden. Korstjes eraf snijden en kaasplakken aan beide kanten dun bestrijken met mosterd. Griesmeel in kom mengen met karwij en peper. Eieren splitsen. Dooiers met melk loskloppen. Kuiltje in griesmeel maken en dooiers erin schenken. Vanuit kuiltje dooiers met garde door griesmeel roeren tot glad beslag. Frituurolie verhitten tot 175 °C. In kom eiwitten met mespunt zout stijfkloppen tot het stevige pieken vormt. Stijfgeslagen eiwit voorzichtig door griesmeelmengsel scheppen. Kaasplakken een voor een door griesmeelbeslag wentelen. Maximaal 2 kaasplakken per keer in 3-4 min. goudbruin frituren, halverwege keren. Lekker met peultjes en notenrijst.

tip

algemeenKaas bewaren: (restjes van) harde kazen zijn prima twee tot drie maanden te bewaren in de diepvries. Alleen oude kaas is niet geschikt om in te vriezen. Rasp daarom restjes oude kaas en strooi ze over ovenschotels of pizza's.