bewaar
Gefrituurd ijs
Gefrituurd ijs
bewaar

Gefrituurd ijs

30 min. bereiden
3 uur wachten
172waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ liter

slagroomijs

50 g

paneermeel

150 g

amandelen

1 tl

kaneelpoeder

3 el

bloem

2

eieren

olie om te frituren

poedersuiker

4 glaasjes

appelcider

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • frituurpan

Aan de slag

Bekleed een groot plat bord met bakpapier, schep hier 4 bollen ijs op en zet 1 uur in de vriezer. Strooi het paneermeel, de amandelen en kaneel in een diep bord. Splits de eieren en doe het eiwit in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord. Rol de ijsbollen een voor een door de bloem en dan door het eiwit en het paneermeelmengsel. Leg de ijsbollen terug op het bord en laat ze weer 1 uur goed aanvriezen. Rol nogmaals door de bloem, het eiwit en het paneermeelmengsel en zet weer 1 uur in de vriezer. Zorg dat de ijsbollen rondom goed gepaneerd zijn, zodat het ijs niet kan lekken tijdens het frituren. Verhit de olie tot 175 °C. Frituur de ijsbollen in maximaal 1 min. rondom goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op borden. Bestrooi de borden met een (thee)zeefje met poedersuiker en zet er een glaasje appelcider bij.

algemeenLekker met appelchips: Verwarm de oven voor op 125 °C. Snijd een 1/2 appel (bijv. jonagold) in dunne plakjes (minimaal 8 stuks). Verdeel de appelplakjes over de bakplaat en bak ze in 1 uur tot 1 1/2 uur (afhankelijk van de dikte) droog en krokant.