bewaar
Kruidige appelbeignets met geitenkaas
Kruidige appelbeignets met geitenkaas
bewaar

Kruidige appelbeignets met geitenkaas

50 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

6 grote

appels

1

citroen

150 g

zachte geitenkaas

1 tl

gedroogde Italiaanse keukenkruiden

1 el

vloeibare honing

versgemalen zwarte peper

2

eieren

250 ml

karnemelk

125 g

zelfrijzend bakmeel

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • frituurpan

Aan de slag

1

Appels schillen, klokhuizen eruit boren en appels in 6 plakken snijden. Op werkvlak 32 mooiste appelplakken naast elkaar leggen en bestrijken met citroensap. In kom geitenkaas losprakken met kruiden, honing en flink wat peper. Helft van appelplakken bestrijken met kaasmengsel. Afdekken met andere helft. In frituurpan olie verwarmen. Eieren splitsen. In kom dooiers met karnemelk loskloppen. Al kloppend bakmeel en 1/2 tl zout toevoegen en tot glad beslag kloppen. Eiwitten stijfkloppen en luchtig door beslag spatelen. Vork door klokhuisholte van appelstapeltjes steken, goed door beslag wentelen en direct in hete frituurolie laten zakken. Appelbeignets in 4-5 min. met max. 3-4 tegelijk goudbruin frituren, halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. Beignets direct eten of laten afkoelen.

2

Appelbeignets eventueel 10 min. in oven van 200 °C opwarmen, koud serveren kan ook.