Gemarineerde champignons

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 bakjes champignons
- 1 kleine ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el citroensap
- 6 el olijfolie
- 1 tl italiaanse keukenkruiden
- 4 takjes peterselie
- 1 takje waterkers
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Veeg champignons schoon met keukenpapier. Snipper ui en knoflook pellen en fijn . Breng champignons, ui, knoflook, citroensap, olie en Italiaanse kruiden in pan aan de kook en laat 2 à 3 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Haal van vuur af en knip peterselie fijn erboven en schep erdoor. Laat ca. 1 uur staan. Verdeel waterkers intussen over vier borden. Breng champignons opnieuw aan de kook. Zet vuur direct uit en verdeel champignons over borden met waterkers. Serveer met geroosterd witbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 160 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gemarineerde champignons
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gemarineerde champignons
- 2 bakjes champignons
- 1 kleine ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el citroensap
- 6 el olijfolie
- 1 tl italiaanse keukenkruiden
Veeg champignons schoon met keukenpapier. Snipper ui en knoflook pellen en fijn . Breng champignons, ui, knoflook, citroensap, olie en Italiaanse kruiden in pan aan de kook en laat 2 à 3 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
- 4 takjes peterselie
- 1 takje waterkers
Haal van vuur af en knip peterselie fijn erboven en schep erdoor. Laat ca. 1 uur staan. Verdeel waterkers intussen over vier borden. Breng champignons opnieuw aan de kook. Zet vuur direct uit en verdeel champignons over waterkers.
Serveer met geroosterd witbrood.