bewaar
Gemarineerde champignons
Gemarineerde champignons
bewaar

Gemarineerde champignons

15 min. bereiden
1 uur wachten
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 bakjes

champignons

1

kleine ui

2 tenen

knoflook

2 el

citroensap

6 el

olijfolie

1 tl

italiaanse keukenkruiden

4 takjes

peterselie

1 takje

waterkers

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Veeg champignons schoon met keukenpapier. Snipper ui en knoflook pellen en fijn . Breng champignons, ui, knoflook, citroensap, olie en Italiaanse kruiden in pan aan de kook en laat 2 à 3 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Haal van vuur af en knip peterselie fijn erboven en schep erdoor. Laat ca. 1 uur staan. Verdeel waterkers intussen over vier borden. Breng champignons opnieuw aan de kook. Zet vuur direct uit en verdeel champignons over borden met waterkers. Serveer met geroosterd witbrood.