Met risotto gevulde portobello's
Ingrediënten
4 personen
400 ml | bospaddestoelenbouillon | |
3 eetlepel | olie | |
1 kleine | ui | |
150 gram | risottorijst | |
50 ml | sherry fino | |
2 schaaltjes | portobello champignons | |
1 theelepel | tijmblaadjes | |
25 gram | boter | |
50 gram | pittige kaas |
Aan de slag
Breng de bouillon tegen de kook aan. Fruit de ui in 2 el olie glazig in een pan met dikke bodem. Bak de rijst 1 min. al omscheppend mee. Voeg de sherry toe, zet het vuur laag en roer tot alle sherry is opgenomen. Voeg steeds een flinke scheut bouillon aan de rijst toe en roer totdat alle bouillon is opgenomen. Na 20-25 min. is de rijst gaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Veeg de portobello's schoon met keukenpapier. Verwijder de stelen en bestrijk met 1 el olie. Leg ze op aluminiumfolie op een bakplaat, met de bolle kant naar beneden. Strooi de tijmblaadjes in de hoed van de paddenstoelen en bestrooi met zout en peper. Bak ze 12-15 min. in de oven. Haal de risotto van het vuur, roer de boter en de kaas erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de risotto in de portobello's, bestrooi met extra kaas naar smaak.
Met risotto gevulde portobello's
voorgerecht
4 personen
375 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Breng de bouillon tegen de kook aan. Fruit de ui in 2 el olie glazig in een pan met dikke bodem. Bak de rijst 1 min. al omscheppend mee. Voeg de sherry toe, zet het vuur laag en roer tot alle sherry is opgenomen. Voeg steeds een flinke scheut bouillon aan de rijst toe en roer totdat alle bouillon is opgenomen. Na 20-25 min. is de rijst gaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Veeg de portobello's schoon met keukenpapier. Verwijder de stelen en bestrijk met 1 el olie. Leg ze op aluminiumfolie op een bakplaat, met de bolle kant naar beneden. Strooi de tijmblaadjes in de hoed van de paddenstoelen en bestrooi met zout en peper. Bak ze 12-15 min. in de oven. Haal de risotto van het vuur, roer de boter en de kaas erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de risotto in de portobello's, bestrooi met extra kaas naar smaak.
algemeen:Garneer met veldsla (zak 75 g).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 ml bospaddestoelenbouillon
3 el olie
1 kleine ui
150 g risottorijst
50 ml sherry fino
2 schaaltjes portobello champignons
1 tl tijmblaadjes
25 g boter
50 g pittige kaas