Met risotto gevulde portobello's

Advertentie
Ingrediënten
- 400 ml bospaddestoelenbouillon (van tablet)
- 3 el olie
- 1 kleine ui (gesnipperd)
- 150 g risottorijst
- 50 ml sherry fino
- 2 schaaltjes portobello champignons (a 2 stuks)
- 1 tl tijmblaadjes (zakje a 15 g)
- 25 g boter
- 50 g pittige kaas ((bijv. Parmezaanse), geraspt)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Breng de bouillon tegen de kook aan. Fruit de ui in 2 el olie glazig in een pan met dikke bodem. Bak de rijst 1 min. al omscheppend mee. Voeg de sherry toe, zet het vuur laag en roer tot alle sherry is opgenomen. Voeg steeds een flinke scheut bouillon aan de rijst toe en roer totdat alle bouillon is opgenomen. Na 20-25 min. is de rijst gaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Veeg de portobello's schoon met keukenpapier. Verwijder de stelen en bestrijk met 1 el olie. Leg ze op aluminiumfolie op een bakplaat, met de bolle kant naar beneden. Strooi de tijmblaadjes in de hoed van de paddenstoelen en bestrooi met zout en peper. Bak ze 12-15 min. in de oven. Haal de risotto van het vuur, roer de boter en de kaas erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de risotto in de portobello's, bestrooi met extra kaas naar smaak.
Tip:
Garneer met veldsla (zak 75 g).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 375 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 32 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 0 g