bewaar
Risotto met tuinerwten uit Veneto
Risotto met tuinerwten uit Veneto
bewaar

Risotto met tuinerwten uit Veneto

30 min. bereiden
154waarderingen

Ingrediënten

4 personen

40 g

boter

1 el

olijfolie

90 g

pancetta

1 kleine

ui

200 g

tuinerwten

2 el

verse peterselie

750 ml

kippenbouillon

200 g

risottorijst

50 g

Parmezaanse kaas

Aan de slag

Verhit de helft van de boter met de olie in een pan met een dikke bodem en bak de pancetta n ui 3 minuten op laag vuur tot de ui zacht is. Roer de tuinerwten en de peterselie erdoor en voeg 1 soepopscheplepel bouillon toe. Smoor de tuinerwten 3 minuten. Roer de rijst door de tuinerwten en schenk er in een keer de rest van de bouillon bij. Breng het geheel aan de kook, leg de deksel erop en zet het vuur op de laagste stand. Laat 15 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes koken tot de rijst het meeste vocht heeft opgenomen. Roer de rest van de boter en de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met een beetje (witte) peper. Serveer in diepe borden.