Ri­si e bi­si

(55) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 55

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de boter in een wijde pan met dikke bodem en bak de pancetta knapperig uit. Voeg de ui toe en bak 1-2 minuten mee. Voeg de risotto toe en bak 1-2 minuten mee tot de korrels glanzen en doorzichtig zijn. Schenk de helft van de bouillon erbij en laat de rijst de bouillon op laag vuur langzaam opnemen; roer regelmatig. Voeg steeds een scheut bouillon toe; laat de rijst de bouillon helemaal opnemen voordat je nieuwe bouillon toevoegt; blijf regelmatig roeren. Voeg na 10 minuten de bevroren tuinerwten toe. Kook de risotto met de tuinerwten in 20-25 minuten beetgaar. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep de risotto in vier kommen en bestrooi met de kaas.

Tip:

Risi e bisi is een klassieker uit de Venetiaanse keuken. Je kunt erop variëren door de pancetta te vervangen door parmaham, salami of chorizoworst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 96 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.