bewaar
Risi e bisi
Risi e bisi
bewaar

Risi e bisi

30 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel

boter

100 g

pancetta

1

rode ui

400 g

risottorijst

1 liter

kippenbouillon

450 g

tuinerwten

50 g

pittige kaas

Aan de slag

Verhit de boter in een wijde pan met dikke bodem en bak de pancetta knapperig uit. Voeg de ui toe en bak 1-2 minuten mee. Voeg de risotto toe en bak 1-2 minuten mee tot de korrels glanzen en doorzichtig zijn. Schenk de helft van de bouillon erbij en laat de rijst de bouillon op laag vuur langzaam opnemen; roer regelmatig. Voeg steeds een scheut bouillon toe; laat de rijst de bouillon helemaal opnemen voordat je nieuwe bouillon toevoegt; blijf regelmatig roeren. Voeg na 10 minuten de bevroren tuinerwten toe. Kook de risotto met de tuinerwten in 20-25 minuten beetgaar. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep de risotto in vier kommen en bestrooi met de kaas.

tip

algemeenRisi e bisi is een klassieker uit de Venetiaanse keuken. Je kunt erop variëren door de pancetta te vervangen door parmaham, salami of chorizoworst.