bewaar
Ovenrisotto
Ovenrisotto
bewaar

Ovenrisotto

15 min. bereiden
35 min. wachten
189waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

boter

1

ui

100 g

schwarzwalder schinken

300 g

risottorijst

750 ml

kippenbouillon

1 pak

tuinerwten

50 g

Grana Padano

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 24 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de ham toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper.

2

Schep de risotto in de ovenschaal en schenk de hete bouillon erbij, roer door. Bak in de oven in ca. 35 min. gaar.

3

Kook de tuinerwten in 3 min. beetgaar. Schep samen met de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met Catalaanse worstjes.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.