Risotto met tuinerwten, spek en ui

De Italianen noemen dit typisch Venetiaanse gerecht risi e bisi.

520 kcal

30 min. bereiden

4.5/5

(128)

Ingrediënten

Aantal personen

2019 nr. 03 - Lentegroen

2019 week 13-14 - 2019 week 13-14

Aan de slag

  1. Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook en zet het vuur laag.

  2. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Bak de spekreepjes met de olijfolie in een pan met dikke bodem in 5 min. op laag vuur zachtjes uit. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee.

  3. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en roer kort door. Herhaal dit tot de bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min. Het mengsel hoort wat smeuïg te zijn. Voeg na 20 min. de bevroren tuinerwten toe.

  4. Rasp de Parmezaanse kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Neem de risotto van het vuur en roer de kaas, het citroenrasp en -sap erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • Risotto met tuinerwten, spek en ui

    Instructievideo - 00:36 min.

Wat vond je van dit recept?

Risotto met tuinerwten, spek en ui

De Italianen noemen dit typisch Venetiaanse gerecht risi e bisi.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig