Portobello-champignon gevuld met geitenkaas
Dit fijne grillgerecht is vegetarisch, supersnel klaar én ziet er prachtig uit op tafel: een win-win-win!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 portobello champignons
- 2 el traditionele olijfolie
- 150 g zachte geitenkaas
- 2 el pijnboompitten
- 75 g veldsla met bietjes (zak)
- 100 g dressing balsamico (bakje)
- 2 panini's
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Maak de portobello's schoon met keukenpapier en snijd het harde steeltje aan de binnenkant weg. Leg de portobello's met bolle kant naar boven in een ovenschaal en bestrijk met de helft van de olie. Gril de portobello's ca. 6 min. onder de ovengrill.
- Keer de portobello's. Leg op elke portobello een plak geitenkaas en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de portobello's ca. 10 cm onder de hete grill en gril ze in ca. 5 min. goudbruin. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Verdeel de veldsla over de borden en leg de gevulde portobello's er voorzichtig op. Verdeel de dressing over de borden en strooi de pijnboompitten erover. Serveer de broodjes er apart bij.

Noten, zaden en pitten roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 665 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 44 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 1.075 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Portobello-champignon gevuld met geitenkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Portobello-champignon gevuld met geitenkaas
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- 2 portobello champignons
Maak de portobello's schoon met keukenpapier en snijd het harde steeltje aan de binnenkant weg.
- 1 el traditionele olijfolie
Leg de portobello's met bolle kant naar boven in een ovenschaal en bestrijk met olie.
Gril de portobello's ca. 6 min. onder de ovengrill.
- 150 g zachte geitenkaas
- 1 el traditionele olijfolie
Keer de portobello's. Leg op elke portobello een plak geitenkaas en besprenkel met de rest van de olie.
- 2 el pijnboompitten
- 75 g veldsla met bietjes
Verdeel de veldsla over de borden en leg de gevulde portobello's er voorzichtig op.
- 100 g dressing balsamico
- 2 panini's
Verdeel de dressing over de borden en strooi de pijnboompitten erover. Serveer de broodjes er apart bij.