bewaar
Portobello met rucolapasta
Portobello met rucolapasta
bewaar

Portobello met rucolapasta

Je kunt een portobello vullen met alles wat je lekker vindt, maar zo op z'n Italiaans is-ie op zijn best.

45 min. bereiden
266waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 tenen

knoflook

2

portobello champignons

4 takjes

verse peterselie

2 el

Parmigiano Reggiano

4 el

traditionele olijfolie

½ tl

verse tijm

½ bekertje

crème fraîche

50 g

pijnboompitten

½ el

citroensap

150 g

spaghetti

1 snufje

zout

30 g

rucola

Je kunt een portobello vullen met alles wat je lekker vindt, maar zo op z'n Italiaans is-ie op zijn best.

Aan de slag

1

Pel de knoflook en snipper fijn. Veeg de portobello's schoon met keukenpapier. Snijd de steeltjes eraf en snijd in kleine blokjes. Knip boven een kommetje de peterselie fijn en meng met de helft van de Parmezaanse kaas. Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan.

2

Roerbak de tijm, de paddestoelenblokjes en de helft van de knoflook ca. 3 min. Roer de crème fraîche, pijnboompitten en het peterselie/kaasmengsel erdoor. Vul de portobello's met het paddestoelenmengsel.

3

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Leg de portobello's in een schaal. Meng in een kommetje 1/2 van de olijfolie met het citroensap en besprenkel de portobello's ermee. Bak de portobello's in het midden van oven in ca. 20 min. Kook intussen de spaghetti met het zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Scheur de rucola in stukjes. Schep de spaghetti, rucola, rest van knoflook en de rest van de olijfolie door elkaar en verdeel over de borden. Leg de portobello's erop.

tip

combinatietipServeer met tomatensalade