bewaar
Portobello gevuld met gorgonzola
Portobello gevuld met gorgonzola
bewaar

Portobello gevuld met gorgonzola

Maak indruk op je gasten met deze ingepakte portobello's gevuld met gorgonzola, sjalot en tijm.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
573waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

portobello champignons

4 el

olijfolie basilicum

4 plakjes

roomboter bladerdeeg

200 g

gorgonzola

2

sjalotten

1 el

verse tijm

50 g

rucola

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Maak indruk op je gasten met deze ingepakte portobello's gevuld met gorgonzola, sjalot en tijm.

Aan de slag

1

Bakplaat bekleden met bakpapier. Snijd de steeltjes uit de portobello's en bestrijk de paddestoelen rondom dun met basilicumolie. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en leg op elk plakje deeg een portobello. Vouw het deeg rond de paddestoelen omhoog.

2

Snijd de gorgonzola in gelijke platte stukken (1 stuk per persoon) en leg deze in de holtes van de portobello's. Snijd de sjalotten in flinterdunne ringen en verdeel ze over de gorgonzola. Strooi de tijmblaadjes en peper erover en druppel er nog wat basilicumolie over. Bakplaat tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de portobellotaartjes in 20-25 min. goudbruin en gaar. Verdeel de portobellotaartjes over de borden en leg er een handje rucola rondom.