bewaar
Gegrilde tilapia met basilicumdressing
Gegrilde tilapia met basilicumdressing
bewaar

Gegrilde tilapia met basilicumdressing

20 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

4

tilapiafilets

4

Tasty Tom tomaten

6 el

olijfolie

4 el

verse basilicum

chilipeper uit de molen

Aan de slag

1

Rasp de gele schil dun van de citroen. Pers de vrucht uit. Wrijf de tilapiafilets in met in totaal 1 tl citroensap en bestrooi ze met zout. Leg de stukken vis ca. 1 uur in de koelkast.

2

Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit. Snijd de tomaten in stukjes. Klop in een kommetje een dressing van de rest van het citroensap en 5 el olie. Roer de stukjes tomaat, geraspte citroenschil en basilicum door de dressing en breng op smaak met zout en chilipeper.

3

Verhit de barbecue of grillpan voor. Bestrijk de stukken vis met de resterende eetlepel olie en leg ze bij bereiding op de barbecue, bij voorkeur tussen een vissenklem.

4

Gril de tilapiafilets in ca. 8 min. bruin en gaar. Keer de vis halverwege de grilltijd. Leg de tilapiafilets elk op een bord en lepel de dressing erover. Lekker met Provençaalse aardappelsalade (zie recept elders op ah.nl/recepten).

algemeenVisfilets worden lekker stevig als ze een uurtje voor gebruik met citroensap en zout worden ingewreven. Ze plakken dan ook minder snel aan het rooster of de pan.