Carpaccio met gegrilde ananas

Advertentie
Ingrediënten
- 1 zakje verse basilicum (15 g)
- 150 ml olijfolie extra vierge
- 1 zakje hazelnoten (65 g, grofgehakt)
- 1 kleine ananas
- 200 g carpaccio (bediening of koelvak)
- chilipeper uit de molen
Keukenspullen
- vijzel
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In vijzel of hoge kom met staafmixer basilicum met 4-5 el olijfolie tot fijne saus pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Hazelnoten halveren en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Grillpan verhitten. Ananas in vieren snijden, schillen en harde kern verwijderen. Stukken ananas met heel scherp, glad mes (of met elektrisch mes) in flinterdunne plakjes snijden. Plakjes licht bestrijken met olie en in porties in 3-4 min. lichtbruin grillen, halverwege keren. Carpaccio op vier borden leggen. Ananasplakjes op carpaccio leggen, beetje basilicumolie erover sprenkelen. Chilipeper erboven malen en hazelnoten erover strooien. Lekker met ciabatta.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 15 g
- vet 50 g