bewaar
Carpaccio met gegrilde ananas
Carpaccio met gegrilde ananas
bewaar

Carpaccio met gegrilde ananas

35 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

verse basilicum

150 ml

olijfolie extra vierge

1 zakje

hazelnoten

1 kleine

ananas

200 g

carpaccio

chilipeper uit de molen

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • grillpan

Aan de slag

In vijzel of hoge kom met staafmixer basilicum met 4-5 el olijfolie tot fijne saus pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Hazelnoten halveren en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Grillpan verhitten. Ananas in vieren snijden, schillen en harde kern verwijderen. Stukken ananas met heel scherp, glad mes (of met elektrisch mes) in flinterdunne plakjes snijden. Plakjes licht bestrijken met olie en in porties in 3-4 min. lichtbruin grillen, halverwege keren. Carpaccio op vier borden leggen. Ananasplakjes op carpaccio leggen, beetje basilicumolie erover sprenkelen. Chilipeper erboven malen en hazelnoten erover strooien. Lekker met ciabatta.