Noord-Afri­kaan­se groen­te­dip met ko­mijn en se­sam­zaad

(18) waardeer
borrelhapje 8 stuks
3 18

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de bleekselderij en wortel in lengte in dunne repen en zet in een glas. Rooster de cashewnoten en peperkorrels in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. Maal in een keukenmachine de cashewnoten en peper fijn. Meng met de koriander, komijn en sesamzaad (= dukkah). Verdeel samen met de olie en houmous over aparte schaaltjes. Serveer met de groenten.

Tip:

Wat is dukkah? Dukkah komt uit Egypte, maar wordt overal in Noord-Afrika als mezze geserveerd. Het is een mengsel van noten en specerijen. Doop de groentestengels eerst in geurige olie of houmous en dan in de dukkah voor een krokant en kruidig notenlaagje. Ook lekker met (Turks) brood of geroosterde puntjes pitabrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2  g
  • natrium 165 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Noord-Afrikaanse groentedip met komijn en sesamzaad

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noord-Afri­kaan­se groen­te­dip met ko­mijn en se­sam­zaad

1
1
  • 2 stengels bleekselderij
  • 300 g winterpenen

Snijd de bleekselderij en wortel in lengte in dunne repen en zet in een glas.

2
2
  • 75 g ongezouten cashewnoten
  • 1 tl zwarte-peperkorrels

Rooster de cashewnoten en peperkorrels in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min.

3
3
  • 2 tl Ketoembar gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
  • 3 el geroosterde sesamzaadjes

Maal in een keukenmachine de cashewnoten en peper fijn. Meng met de koriander, komijn en sesamzaad (= dukkah).

4
4
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • 200 g hummus

Verdeel samen met de olie en houmous over aparte schaaltjes. Serveer met de groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.