Noord-Afrikaanse groentedip met komijn en sesamzaad

Advertentie
Ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
- 300 g winterpenen (geschild)
- 75 g ongezouten cashewnoten
- 1 tl zwarte-peperkorrels
- 2 tl Ketoembar gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
- 3 el geroosterde sesamzaadjes
- 50 ml olijfolie extra vierge
- 200 g hummus
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Snijd de bleekselderij en wortel in lengte in dunne repen en zet in een glas. Rooster de cashewnoten en peperkorrels in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. Maal in een keukenmachine de cashewnoten en peper fijn. Meng met de koriander, komijn en sesamzaad (= dukkah). Verdeel samen met de olie en houmous over aparte schaaltjes. Serveer met de groenten.
Tip:
Wat is dukkah? Dukkah komt uit Egypte, maar wordt overal in Noord-Afrika als mezze geserveerd. Het is een mengsel van noten en specerijen. Doop de groentestengels eerst in geurige olie of houmous en dan in de dukkah voor een krokant en kruidig notenlaagje. Ook lekker met (Turks) brood of geroosterde puntjes pitabrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 210 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 165 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Noord-Afrikaanse groentedip met komijn en sesamzaad
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Noord-Afrikaanse groentedip met komijn en sesamzaad
- 2 stengels bleekselderij
- 300 g winterpenen
Snijd de bleekselderij en wortel in lengte in dunne repen en zet in een glas.
- 75 g ongezouten cashewnoten
- 1 tl zwarte-peperkorrels
Rooster de cashewnoten en peperkorrels in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min.
- 2 tl Ketoembar gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijnzaad (djinten)
- 3 el geroosterde sesamzaadjes
Maal in een keukenmachine de cashewnoten en peper fijn. Meng met de koriander, komijn en sesamzaad (= dukkah).
- 50 ml olijfolie extra vierge
- 200 g hummus
Verdeel samen met de olie en houmous over aparte schaaltjes. Serveer met de groenten.