bewaar
Noord-Afrikaanse groentedip met komijn en sesamzaad
Noord-Afrikaanse groentedip met komijn en sesamzaad
bewaar

Noord-Afrikaanse groentedip met komijn en sesamzaad

15 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

8 porties

2 stengels

bleekselderij

300 g

winterpeen

75 g

ongezouten cashewnoten

1 tl

zwarte-peperkorrels

2 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

gemalen komijnzaad (djinten)

3 el

geroosterde sesamzaadjes

50 ml

olijfolie extra vierge

200 g

hummus

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Snijd de bleekselderij en wortel in lengte in dunne repen en zet in een glas. Rooster de cashewnoten en peperkorrels in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. Maal in een keukenmachine de cashewnoten en peper fijn. Meng met de koriander, komijn en sesamzaad (= dukkah). Verdeel samen met de olie en houmous over aparte schaaltjes. Serveer met de groenten.

tip

algemeenWat is dukkah? Dukkah komt uit Egypte, maar wordt overal in Noord-Afrika als mezze geserveerd. Het is een mengsel van noten en specerijen. Doop de groentestengels eerst in geurige olie of houmous en dan in de dukkah voor een krokant en kruidig notenlaagje. Ook lekker met (Turks) brood of geroosterde puntjes pitabrood.