bewaar
Hoisin-kippenvleugels met sesamzaad
Hoisin-kippenvleugels met sesamzaad
bewaar

Hoisin-kippenvleugels met sesamzaad

Met je handen eten mag! En dan het liefst deze hoisin kippenvleugels.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
licht pittig
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

570 g

kippenvleugels

2½ el

hoisinsaus

1 el

sesamzaad

1 el

ketchup

1 el

Griekse yoghurt

¼ tl

chilivlokken

7½ g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Met je handen eten mag! En dan het liefst deze hoisin kippenvleugels.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de kippenvleugels met ⅘ van de hoisinsaus en bestrooi ze met het sesamzaad, peper en eventueel zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.

2

Meng ondertussen de rest van de hoisinsaus in een kommetje met de ketchup, yoghurt en chilivlokken tot een dipsaus. Snijd de koriander fijn. Garneer de kippenvleugels met de koriander en serveer met de dipsaus.

variatietipDe dipsaus is ook lekker bij bijvoorbeeld gefrituurde garnalen.