Hoi­sin-kip­pen­vleu­gels met se­sam­zaad

Het is helemaal niet veel werk op kippenvleugels zelf te marineren. En lekker dat het is!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Het is helemaal niet veel werk op kippenvleugels zelf te marineren. En lekker dat het is! 2 personen
3 6

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de kippenvleugels met 4/5 van de hoisinsaus en bestrooi ze met het sesamzaad, peper en eventueel zout. Leg de kippenvleugels op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Maak ondertussen de dipsaus: meng de ketchup, yoghurt, chilivlokken en de rest van de hoisinsaus in een kommetje. Snijd de koriander fijn. Garneer de kippenvleugels met de koriander en serveer met de dipsaus.

variatietip:

De zoete dipsaus is ook lekker bij bijvoorbeeld gefrituurde garnalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 2 2017

Hoisin-kippenvleugels met sesamzaad

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hoi­sin-kip­pen­vleu­gels met se­sam­zaad

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 570 g kippenvleugels
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el sesamzaad

Meng de kippenvleugels met de hoisinsaus en bestrooi ze met het sesamzaad, peper en eventueel zout.

3
3

Leg de kippenvleugels op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 1 el ketchup
  • 1 el Griekse yoghurt
  • ¼ tl chilivlokken
  • ½ el hoisinsaus
  • 7½ g verse koriander

Maak ondertussen de dipsaus: meng de ketchup, yoghurt, chilivlokken en de rest van de hoisinsaus in een kommetje. Snijd de koriander fijn.

5
5

Garneer de kippenvleugels met de koriander en serveer met de dipsaus.

variatietip:

De zoete dipsaus is ook lekker bij bijvoorbeeld gefrituurde garnalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.