bewaar
Sticky kippenvleugels van de bbq
Sticky kippenvleugels van de bbq
bewaar

Sticky kippenvleugels van de bbq

Marineren kun je leren! Deze kippenvleugels marineer je eerst met o.a. 5-spice, gembersiroop en hoisin en hoeven daarna nog maar 12 min. op de bbq.

30 min. bereiden
30 min. wachten
licht pittig
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ el

Chinese 5-kruidenpoeder

1 tl

knoflookpoeder

1 el

sriracha

2 el

hoisinsaus

2 el

sesamolie

1 el

gembersiroop

3 el

sojasaus

1 kg

kippenvleugels

1 el

wit sesamzaad

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • bakkwast

Marineren kun je leren! Deze kippenvleugels marineer je eerst met o.a. 5-spice, gembersiroop en hoisin en hoeven daarna nog maar 12 min. op de bbq.

Aan de slag

1

Meng de 5-kruidenpoeder in een kom met de knoflookpoeder, sriracha, hoisinsaus, sesamolie, gembersiroop en sojasaus. Schep de kip erdoor. Laat afgedekt 30 min. marineren in de koelkast.

2

Steek de barbecue aan. Neem de kip uit de marinade en gril op de barbecue in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Bestrijk tijdens het grillen regelmatig met behulp van de bakkwast met de marinade. Bestrooi met het sesamzaad.

bewaartipJe kunt de vleugels 1 dag van tevoren marineren.

combinatietipIn plaats van kippenvleugels kun je ook kipkluifjes naturel gebruiken.

Sticky kippenvleugels

Instructievideo - 00:35 min.