bewaar
Pittige gember-sojamarinade
Pittige gember-sojamarinade
bewaar

Pittige gember-sojamarinade

Krijg je bezoek dat van pittig houdt? Marineer je stukjes zalm in deze smaakmaker, succes verzekerd!

5 min. bereiden
pittig
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

gembersiroop

2 el

sojasaus

2 el

sesamolie

2 el

ketchup

½ el

sriracha sauce

Krijg je bezoek dat van pittig houdt? Marineer je stukjes zalm in deze smaakmaker, succes verzekerd!

Aan de slag

Meng de gembersiroop, sojasaus, sesamolie, ketchup en sriracha tot een marinade.

bereidingstipIn plaats van de srirachasaus kun je ook een halve eetlepel harissa (pittige kruidenpasta) gebruiken.

combinatietipSnijd 600 g zalmfilet in 4 stukken. Meng de marinade erdoor. Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Gril ca. 4 min. op het minst warme deel van de barbecue. Keer halverwege.

combinatietipLekker bij varkensvlees, kip en vis.