bewaar
Pindasaus met gember
Pindasaus met gember
bewaar

Pindasaus met gember

Een pannetje vol zelfgemaakte pindasaus met gember. De perfecte dip voor bij de BBQ.

15 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalot

1 teen

knoflook

50 g

verse gember

1 el

zonnebloemolie

1 tl

chilivlokken

200 ml

kokosmelk

5 el

ketjap manis

250 g

ongezouten pinda's

1

limoen

200 ml

water

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Een pannetje vol zelfgemaakte pindasaus met gember. De perfecte dip voor bij de BBQ.

Aan de slag

1

Snipper de sjalot. Snijd de knoflook heel fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 min. op laag vuur.

2

Voeg de gedroogde chilivlokken, de kokosmelk en de ketjap manis toe en laat 2 min. zachtjes doorkoken. Doe de ongezouten pinda's in een hoge beker en maal met een staafmixer tot een pasta. Pers de helft van de limoen uit. Roer de pindapasta, het limoensap en het water door het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min.

3

Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is. Snijd de rest van de limoen in partjes en serveer erbij.

tip

combinatietipLekker bij kipsaté en vega spiesen.

bewaartipJe kunt de pindasaus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.