Pindasaus met gember

Een pannetje vol zelfgemaakte pindasaus met gember. De perfecte dip voor bij de BBQ.

560 kcal

15 min. bereiden

4.8/5

(9)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker


BBQ magazine 2021 - BBQ magazine 2021

Aan de slag

  1. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook heel fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 min. op laag vuur.

  2. Voeg de gedroogde chilivlokken, de kokosmelk en de ketjap manis toe en laat 2 min. zachtjes doorkoken. Doe de ongezouten pinda's in een hoge beker en maal met een staafmixer tot een pasta. Pers de helft van de limoen uit. Roer de pindapasta, het limoensap en het water door het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min.

  3. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is. Snijd de rest van de limoen in partjes en serveer erbij.

  • combinatietipLekker bij kipsaté en vega spiesen.
  • bewaartipJe kunt de pindasaus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Wat vond je van dit recept?

Pindasaus met gember

Een pannetje vol zelfgemaakte pindasaus met gember. De perfecte dip voor bij de BBQ.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig