bewaar
Pindasaus basisrecept (satésaus)
Pindasaus basisrecept (satésaus)
bewaar

Pindasaus basisrecept (satésaus)

Zelfgemaakte pindasaus is het lekkerst! In dit basisrecept pindasaus heb je het met dank aan smaakmakers als o.a. gember en kokos in 15 minuutjes al voor elkaar.

15 min. bereiden
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalot

1 teen

knoflook

3 cm

verse gemberwortel

1 el

traditionele olijfolie

4 el

pindakaas met stukjes noot

200 ml

kokosmelk

2 el

ketjap manis

1 tl

gemalen komijn

2 tl

sambal oelek

1 el

verse koriander

Zelfgemaakte pindasaus is het lekkerst! In dit basisrecept pindasaus heb je het met dank aan smaakmakers als o.a. gember en kokos in 15 minuutjes al voor elkaar.

Aan de slag

1

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 min. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.

2

Roer dan de ketjap, komijn en sambal erdoor en neem de pan van het vuur. Houd de saus warm op de rand van de barbecue of boven een theelichtje. Snijd de koriander grof en bestrooi de saus ermee vlak voor het serveren.

bereidingstipIs de saus te dik geworden, voeg dan een klein scheutje water of extra kokosmelk toe.
combinatietipOnmisbaar bij Indonesische satés, maar ook lekker bij gegrilde karbonade, groosterde kippenpootjes of als dip voor repen komkommer of bleekselderij.

Pindasaus maken

Instructievideo - 00:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pindasaus basisrecept (satésaus)

Zelfgemaakte pindasaus is het lekkerst! In dit basisrecept pindasaus heb je het met dank aan smaakmakers als o.a. gember en kokos in 15 minuutjes al voor elkaar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig