bewaar
Satésaus
Satésaus
bewaar

Satésaus

15 min. bereiden
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

1 cm

verse gember

3 tenen

knoflook

250 g

gezouten pinda's

200 ml

kokosmelk

200 ml

water

4 el

ketjap manis

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil de gember. Snijd de rode peper, gember en knoflook in stukjes en doe in de keukenmachine. Voeg de pinda's toe en maal zo fijn mogelijk.

2

Verwarm de kokosmelk in een steelpan. Voeg het pindamengsel toe en breng al roerend tegen de kook aan. Voeg het hete water en de ketjap toe en laat nog 2 min. zachtjes koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus nog te dik is.

tip

bewaartipJe kunt de satésaus in een afgesloten bakje 3 dagen bewaren in de koelkast. In de diepvries is de saus nog 3 maanden houdbaar.

combinatietipLekker bij gegrilde kipspiesjes, frietjes of als dip voor stukjes brood en komkommer.

bereidingstipJe kunt de kruiden en de pinda's, zoals in Azië, ook in een (grote) vijzel malen. Het wordt dan een grovere saus, met stukjes noot.

bereidingstipJe kunt de satésaus een paar uur van tevoren bereiden. Voeg indien nodig bij het opwarmen nog wat extra heet water toe.

Pindasaus maken

Instructievideo - 00:51 min.