bewaar
Kippenvleugels met 5 kruidenpoeder
Kippenvleugels met 5 kruidenpoeder
bewaar

Kippenvleugels met 5 kruidenpoeder

Heerlijk gekruid met een Chinees mengsel van steranijs, peper, kaneel, venkelzaad en kruidnagel.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 tenen

knoflook

3 tl

vijfkruidenpoeder

6 el

Japanse sojasaus

2 el

vloeibare honing

5 el

rijstolie

1½ kg

kippenvleugels

100 g

verse sugarsnaps

15 g

verse koriander

1

eetrijpe avocado

1

limoen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Heerlijk gekruid met een Chinees mengsel van steranijs, peper, kaneel, venkelzaad en kruidnagel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een kom de 5 kruidenpoeder met de sojasaus, honing, 3 el olie en eventueel zout. Kneus 3 tenen knoflook met het lemmet van een mes en voeg toe. Schep de kippenvleugels erdoor.

2

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kip met de marinade erover. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer elke 10 min. Kook ondertussen de sugarsnaps 3 min. in water met zout. Giet af en spoel koud onder stromend water.

3

Snijd ondertussen de koriander en de rest van de knoflook zeer fijn en doe in een kom. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil de vrucht. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg toe. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap met de rest van de olie toe aan de avocadosalsa. Snijd de sugarsnaps in stukjes en schep door de salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer bij de kippenvleugels.

tip

algemeen5 kruidenpoeder is een Chinees mengsel dat bestaat uit steranijs, zwarte peper, kaneel, venkelzaad en kruidnagel.