
Quinoasalade met mango
Mango + rode quinoa + groene groenten: dat is niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam.
Ingrediënten
4 personen
300 g
quinoa tricolore
1
eetrijpe mango
2 cm
verse gember
1 el
vloeibare honing
3 el
citroensap
4 el
rijstolie
400 g
koelvers broccoliroosje
200 g
verse sugarsnaps
2 el
Japanse sojasaus
75 g
waterkers
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Rasp de gember en meng met de honing, het citroensap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de broccoliroosjes kleiner. Verhit de olie in een wok en roerbak de broccoli en sugarsnaps 5 min. Voeg na 4 min. de sojasaus toe.
Meng de quinoa en gewokte groenten met de mango en dressing. Snijd de waterkers grof en schep door de lauwwarme salade.
combinatietipLekker met grofgesneden koriander en falafelballetjes.