Quinoa­sa­la­de met man­go

Mango + rode quinoa + groene groenten: dat is niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam.

(143) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Mango + rode quinoa + groene groenten: dat is niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam. 4 personen
3 143

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  2. Rasp de gember en meng met de honing, het citroensap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de broccoliroosjes kleiner. Verhit de olie in een wok en roerbak de broccoli en sugarsnaps 5 min. Voeg na 4 min. de sojasaus toe.
  4. Meng de quinoa en gewokte groenten met de mango en dressing. Snijd de waterkers grof en schep door de lauwwarme salade.

combinatietip:

Lekker met grofgesneden koriander en falafelballetjes.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Quinoasalade met mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sa­la­de met man­go

1
  • 300 g quinoa tricolore

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 1 eetrijpe mango

Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in reepjes.

3
  • 2 cm verse gember
  • 1 el vloeibare honing
  • 3 el citroensap
  • 3 el rijstolie

Rasp de gember en meng met de honing, het citroensap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
  • 1 el rijstolie
  • 400 g koelverse broccoliroosjes
  • 200 g verse sugarsnaps
  • 2 el Japanse sojasaus

Snijd de broccoliroosjes kleiner. Verhit de olie in een wok en roerbak de broccoli en sugarsnaps 5 min. Voeg na 4 min. de sojasaus toe.

5
  • 75 g waterkers

Meng de quinoa en gewokte groenten met de mango en dressing. Snijd de waterkers grof en schep door de lauwwarme salade.

combinatietip:

Lekker met grofgesneden koriander en falafelballetjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.