bewaar
Quinoasalade met mango
Quinoasalade met mango
bewaar

Quinoasalade met mango

Mango + rode quinoa + groene groenten: dat is niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam.

20 min. bereiden
151waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

quinoa tricolore

1

eetrijpe mango

2 cm

verse gember

1 el

vloeibare honing

3 el

citroensap

4 el

rijstolie

400 g

koelvers broccoliroosje

200 g

verse sugarsnaps

2 el

Japanse sojasaus

75 g

waterkers

Mango + rode quinoa + groene groenten: dat is niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam.

Aan de slag

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in reepjes.

2

Rasp de gember en meng met de honing, het citroensap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de broccoliroosjes kleiner. Verhit de olie in een wok en roerbak de broccoli en sugarsnaps 5 min. Voeg na 4 min. de sojasaus toe.

4

Meng de quinoa en gewokte groenten met de mango en dressing. Snijd de waterkers grof en schep door de lauwwarme salade.

tip

combinatietipLekker met grofgesneden koriander en falafelballetjes.