bewaar
Gefrituurde augurkjes
Gefrituurde augurkjes
bewaar

Gefrituurde augurkjes

Het klassieke Nederlandse hapje letterlijk in een nieuw jasje van knapperige panko.

15 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

45 porties

50 g

bloem

1

middelgroot ei

50 g

panko

330 g

zoetzure cocktailaugurken

2 liter

frituurvet

100 ml

milde yoghurt

2 el

mayonaise

1 tl

gevriesdroogde dille

Dit heb je nodig

  • keukenthermometer

  • frituurpan of ruime pan

Het klassieke Nederlandse hapje letterlijk in een nieuw jasje van knapperige panko.

Aan de slag

1

Doe de bloem in een kom. Breek het ei boven een andere kom en klop los met een vork. Doe de panko in een derde kom. Wentel de augurken achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.

2

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg, als de olie rondom een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te bruisen. Frituur de gepaneerde augurken ca. 2 min. of tot ze goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Laat ze een beetje afkoelen.

3

Maak ondertussen de dressing door de yoghurt, mayonaise en dille door elkaar te mengen. Serveer met de gefrituurde augurken.