Ge­fri­tuur­de au­gurk­jes

Het klassieke Nederlandse hapje letterlijk in een nieuw jasje van knapperige panko.

(4) waardeer
borrelhapje Het klassieke Nederlandse hapje letterlijk in een nieuw jasje van knapperige panko. 45 stuks
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenthermometer
  • frituurpan of ruime pan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem in een kom. Breek het ei boven een andere kom en klop los met een vork. Doe de panko in een derde kom. Wentel de augurken achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
  2. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg, als de olie rondom een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te bruisen. Frituur de gepaneerde augurken ca. 2 min. of tot ze goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Laat ze een beetje afkoelen.
  3. Maak ondertussen de dressing door de yoghurt, mayonaise en dille door elkaar te mengen. Serveer met de gefrituurde augurken.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 35 kcal
  • koolhydraten 2 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 40 mg
Tags
Ook te zien in
Mei 2018

Gefrituurde augurkjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­fri­tuur­de au­gurk­jes

1
1
  • 50 g bloem
  • 1 middelgroot ei
  • 50 g panko

Doe de bloem in een kom. Breek het ei boven een andere kom en klop los met een vork. Doe de panko in een derde kom.

2
2
  • 330 g zoetzure cocktailaugurken

Wentel de augurken achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.

3
3
  • 2 liter frituurvet

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg, als de olie rondom een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te bruisen.

4
4

Frituur de gepaneerde augurken ca. 2 min. of tot ze goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

5
5

Laat ze een beetje afkoelen.

6
6
  • 100 ml milde yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl gevriesdroogde dille

Maak ondertussen de dressing door de yoghurt, mayonaise en dille door elkaar te mengen. Serveer met de gefrituurde augurken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.