Kerstbijgerechten
Kerstbijgerechten

Kerstbijgerechten

Elk kerstmenu vraagt erom: bijgerechten. Geroosterde spruitjes, gestoofde rode kool, aardappelgratin… Mix en match de lekkerste kerstbijgerechten bij jouw vlees, vis of vega hoofdgerecht. Merry Christmas!

Kerstbijgerechten

Hasselback-aardappelen met kruidenboter
Hasselback-aardappelen met kruidenboter

Hasselback-aardappelen met kruidenboter

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 kg AH Excellent gourmande iets kruimige aardappel
  • 1 tl zeezout
  • 150 g kruidenboter
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de breedte in dunne schijfjes van ca. 4 mm, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Leg de aardappelen in de ovenschaal. Bestrooi met het zeezout.
  2. Smelt de kruidenboter in een steelpan en giet over de aardappelen. Zorg dat er ook boter tussen de inkepingen terechtkomt door de inkepingen een beetje open te houden met een vork.
  3. Laat de aardappelen in ca. 55 min. in de oven gaar worden. Bedruppel halverwege met wat gesmolten kruidenboter uit de ovenschaal.

Direct aan de slag