Kerstsauzen
Kerstsauzen

Kerstsauzen

Als je je enorm hebt uitgesloofd op dat stuk perfect gegaard vlees, hoort daar natuurlijk ook de perfecte saus bij. Rodewijnsaus, cranberrysaus of champignonsaus? Stuk voor stuk gemakkelijker te maken dan je denkt. Zeker met deze handige tips!

Kerstsauzen

Cranberrysaus
Cranberrysaus

Cranberrysaus

Ingrediënten

voor 8 personen
  • 1 perssinaasappel
  • 100 g donkere basterdsuiker
  • 75 ml rode port
  • 3 kruidnagels
  • 250 g diepvries cranberry's
  • 1 kaneelstokje
  • ½ tl zout
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • vuurvaste kom
  1. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe 1 tl sinaasappelrasp en 25 ml sinaasappelsap (per 8 personen) met de suiker, de port, kruidnagels, cranberry's, het kaneelstokje en het zout in een steelpan. Laat onder af en toe roeren 15 min. zachtjes koken tot de saus is ingedikt.
  2. Duw na 10 min. met de achterkant van een pollepel ⅔ van de cranberry’s in stukjes. Proef de saus. Is hij zuur, voeg dan wat extra suiker toe. Laat iets afkoelen en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels met een lepel. Serveer lauwwarm.