bewaar
Makkelijke rodewijnsaus
Makkelijke rodewijnsaus
bewaar

Makkelijke rodewijnsaus

Een volle en krachtige begeleider van een stuk rood vlees of wild. Soepele rode wijn is de held van deze heerlijke saus en vormt samen met fond en boter een echte klassieker.

35 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 ml

soepele rode wijn

380 ml

vleesfond

80 g

ongezouten roomboter

Een volle en krachtige begeleider van een stuk rood vlees of wild. Soepele rode wijn is de held van deze heerlijke saus en vormt samen met fond en boter een echte klassieker.

Aan de slag

1

Doe de wijn in een koekenpan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 10 min.

2

Voeg de fond en boter toe en laat tot een kwart inkoken. Je moet ca. 150 ml saus overhouden. Dit duurt ca. 20 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bewaartipJe kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

variatietipDeze saus is lekker bij rundvlees, hertenbiefstuk of hazenrug. Je kunt de vleesfond vervangen door wildfond.