Mak­ke­lij­ke ro­de­wijn­saus

Een volle en krachtige begeleider van een stuk rood vlees of wild. Soepele rode wijn is de held van deze heerlijke saus en vormt samen met fond en boter een echte klassieker.

(1) waardeer
bijgerecht Een volle en krachtige begeleider van een stuk rood vlees of wild. Soepele rode wijn is de held van deze heerlijke saus en vormt samen met fond en boter een echte klassieker. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de wijn in een koekenpan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 10 min.
  2. Voeg de fond en boter toe en laat tot een kwart inkoken. Je moet ca. 150 ml saus overhouden. Dit duurt ca. 20 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Deze saus is lekker bij rundvlees, hertenbiefstuk of hazenrug. Je kunt de vleesfond vervangen door wildfond.

bewaartip:

Je kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 280 mg
Tags
Ook te zien in

Makkelijke rodewijnsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mak­ke­lij­ke ro­de­wijn­saus

1
1
  • 500 ml soepele rode wijn

Doe de wijn in een koekenpan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 10 min.

2
2
  • 380 ml vleesfond
  • 80 g ongezouten roomboter

Voeg de fond en boter toe en laat tot een kwart inkoken.

3
3

Je moet ca. 150 ml saus overhouden. Dit duurt ca. 20 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Deze saus is lekker bij rundvlees, hertenbiefstuk of hazenrug. Je kunt de vleesfond vervangen door wildfond.

bewaartip:

Je kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.