Glitter-karamelsaus

Geef wat extra bling aan je kerstdessert met deze simpele maar oh zo lekkere glitter-karamelsaus. Het is immers feest!

265 kcal

10 min. bereiden, 1 uur wachten

3.7/5

(3)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • glazen pot


Aan de slag

  1. Verdeel de witte basterdsuiker in 1 laag in een steelpan met dikke bodem. Breng met het water op laag vuur aan de kook.

  2. Laat 6 min. karamelliseren tot een goudbruine kleur. Haal de pan van het vuur en roer er met een vuurvaste lepel de roomboter door. Voeg voorzichtig de slagroom en het zout toe en roer met een houten lepel tot gladde karamel. Roer er gouden glitterdust of glitterspray door en laat 1 uur afkoelen op kamertemperatuur. Schenk in een schone glazen pot.

  • combinatietipDoop je soesjes, koekjes en donuts in de karamelsaus en plak er kerstmakers (strooisels, parels, bladgoud enz.) op.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Glitter-karamelsaus

Geef wat extra bling aan je kerstdessert met deze simpele maar oh zo lekkere glitter-karamelsaus. Het is immers feest!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig