Voeg een lichte gang toe

Ga voor soep: makkelijk, snel en smaakvol. Hou het licht want je bent nog maar net begonnen. Een frisse salade of pasta zoals, de Italiaanse primi piatti, zijn ook uitstekende tussengerechten.

Tussengerechten kerst

De lekkerste kersttussengerechten

Voeg een extra gang toe deze kerst. Geniet van de tijd samen en tover een licht tussengerecht op tafel. Een fijn soepje of een frisse salade. En het fijne is dat je veel gerechten van tevoren kan maken. Maar welk tussengerecht kies je?

Salade

Een salade maken is een perfecte uitkomst voor een tussengerecht. Het is makkelijk en vooraf te maken en een frisse gezond gang voor het hoofdgerecht.

Spoom

Een klassieke spoom is een verfrissend drankje van sorbetijs en mousserende wijn (prosecco of champagne bijvoorbeeld), soms aangelengd met sterke drank. Het wordt als tussengang geserveerd om de smaak te neutraliseren, vaak bij een menu met veel (drie of meer) gangen. Een voorbeeld van een spoom is de populaire sgroppino, gemaakt van prosecco, wodka en citroensorbet. Een sgroppino zie je ook wel terug als kerstnagerecht.