Pommes duchesse
Pommes duchesse

Pommes duchesse

Pommes duchesse maken? De lekkerste pommes duchesse recepten vind je hier. Geef een bijzondere Franse draai aan aardappels.

Pommes duchesse recepten

Pommes duchesse met truffeltapenade maken
Pommes duchesse met truffeltapenade maken

Pommes duchesse met truffeltapenade maken

Ingrediënten

40 porties

1 kg

kruimige aardappel

1

middelgroot ei

50 g

Parmigiano Reggiano

100 g

gezouten roomboter

80 g

truffeltapenade

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • rasp

  • bakpapier

  • spuitzak met kartelmondje

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.
  2. Klop het ei los en rasp de kaas. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Roer het ei, de kaas, boter en tapenade erdoor en stamp tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schep de puree in de spuitzak en spuit 40 rozetten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in het midden van de oven goudgeel.