Gekleurde pommes duchesse
Deze vrolijke gekleurde pommes duchesse vormen een bijgerecht dat solliciteert naar een hoofdrol.
Ingrediënten
20 porties
500 g
iets kruimige aardappelen
100 g
diepvries tuinerwtjes extra fijn
10 g
verse peterselie
50 g
gezouten roomboter
1
wit scharrelei
20 g
Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
pureestamper
traybake (AH Spaaractie)
bakpapier
spuitzak met kartelmondje
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water in 20 min. gaar. Giet af.
Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Kook de bevroren tuinerwten 5 min. en giet af. Snijd de peterselie grof. Doe de tuinerwten en peterselie samen met de boter in de hoge beker en pureer met de staafmixer fijn. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Rasp de kaas.
Stamp de aardappelen met de puree-stamper fijn. Roer de erwtenpuree, eidooier en kaas erdoor en roer met een garde tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de puree in de spuitzak en spuit 20 rozetten op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in de oven goudbruin.
Gekleurde pommes duchesse
Deze vrolijke gekleurde pommes duchesse vormen een bijgerecht dat solliciteert naar een hoofdrol.

bijgerecht
20 porties
45 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water in 20 min. gaar. Giet af.
Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Kook de bevroren tuinerwten 5 min. en giet af. Snijd de peterselie grof. Doe de tuinerwten en peterselie samen met de boter in de hoge beker en pureer met de staafmixer fijn. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Rasp de kaas.
Stamp de aardappelen met de puree-stamper fijn. Roer de erwtenpuree, eidooier en kaas erdoor en roer met een garde tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de puree in de spuitzak en spuit 20 rozetten op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in de oven goudbruin.
bewaartip:Je kunt de pommes duchesse tot 3 maanden van tevoren maken. Spuit de rozetten op bakpapier en leg ze met het bakpapier 20- 30 min. in de vriezer. Zijn ze hard genoeg? Doe ze in een diepvries bak en bewaar in de vriezer. Laat ze voor gebruik ontdooien en bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 25 min. op 190 °C in een voorverwarmde oven.
bereidingstip:Veganisten aan tafel? Maak dan deze <a href=https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1197779>vegan pommes duchesse</a> variant.
achtergrondinfo:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 personen)500 g iets kruimige aardappelen
100 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
10 g verse peterselie
50 g gezouten roomboter
1 wit scharrelei
20 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
pureestamper
traybake (AH Spaaractie)
bakpapier
spuitzak met kartelmondje