Pom­mes du­ches­se met truf­fel­ta­pe­na­de

Pommes duchesse zijn sowieso een hit, maar met truffeltapenade erbij zijn ze een gouden plaat waard.

  • bijgerecht
  • 40 stuks
  • 50 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(4) waardeer
bijgerecht Pommes duchesse zijn sowieso een hit, maar met truffeltapenade erbij zijn ze een gouden plaat waard. 40 stuks
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper
  • rasp
  • bakpapier
  • spuitzak met kartelmondje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.
  2. Klop het ei los en rasp de kaas. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Roer het ei, de kaas, boter en tapenade erdoor en stamp tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schep de puree in de spuitzak en spuit 40 rozetten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in het midden van de oven goudgeel.

bewaartip:

Je kunt de pommes duchesse van tevoren maken en invriezen. Spuit de rozetten op bakpapier (eventueel verdeeld over meerdere vellen) en leg ze met het bak- papier 20-30 min. in de vriezer. Als ze hard genoeg zijn, kun je ze in een diepvrieszak of -bak doen en maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. Neem ze tijdens het voorverwarmen van de oven uit de vriezer en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 50 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Pommes duchesse met truffeltapenade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­mes du­ches­se met truf­fel­ta­pe­na­de

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af.

2
2

Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.

3
3
  • 1 middelgroot ei
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Klop het ei los en rasp de kaas. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree.

4
4
  • 100 g gezouten roomboter
  • 80 g truffeltapenade

Roer het ei, de kaas, boter en tapenade erdoor en stamp tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Schep de puree in de spuitzak en spuit 40 rozetten op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Bak de pommes duchesse in ca. 25 min. in het midden van de oven goudgeel.

bewaartip:

Je kunt de pommes duchesse van tevoren maken en invriezen. Spuit de rozetten op bakpapier (eventueel verdeeld over meerdere vellen) en leg ze met het bak- papier 20-30 min. in de vriezer. Als ze hard genoeg zijn, kun je ze in een diepvrieszak of -bak doen en maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. Neem ze tijdens het voorverwarmen van de oven uit de vriezer en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.