Snelle pommes duchesse

Advertentie
Ingrediënten
- 2 bakjes aardappelpuree (a 450 g)
- 50 g pittige kaas ((bijv. oude of Parmezaanse), geraspt)
- 4 el verse peterselie ((zakje a 30 g), fijngesneden)
- 2 el boter
Keukenspullen
- bakpapier
- spuitzak met kartelmondje
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de aardappelpuree met de kaas en de peterselie en doe dit mengsel in een spuitzak. Spuit kleine torentjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de boter 10 seconden in de magnetron. Bedruppel de aardappeltorentjes dun met de gesmolten boter en bak ze in de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Draai de oven uit als ze te donker kleuren en houd ze in de oven warm, eventueel met de deur op een kier.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 175 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 18 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 0 g