bewaar
Stoofperen
Stoofperen
bewaar

Stoofperen

Stoofperen = klassiek. Je keuken vult zich met nostalgische geuren bij het stoven van deze peertjes.

10 min. bereiden
1 uur wachten
462waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

1 kg

Gieser Wildeman stoofpeer

250 ml

soepele rode wijn

75 g

kristalsuiker

1

kaneelstokje

4

kruidnagels

1

gedroogde laurierblaadjes

Stoofperen = klassiek. Je keuken vult zich met nostalgische geuren bij het stoven van deze peertjes.

Aan de slag

1

Snijd met een scherp mesje of dunschiller 3 reepjes gele schil van de citroen. Schil de peertjes met een scherp mesje of dunschiller. Laat de steeltjes eraan zitten.

2

Doe de stoofperen in een ruime pan en voeg de wijn toe. Vul aan met water totdat de peertjes net onder staan.

3

Voeg de citroenreepjes, suiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Voeg voor een extra kruidig accent de kruidnagels en laurier toe. Stoof 1 uur op laag vuur. Serveer warm of koud.

variatietipVervang voor een alcoholvrije variant de rode wijn door rodedruivensap (fles). Breng eventueel op smaak met extra suiker.

bereidingstipJe kunt de stoofpeertjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor het serveren op laag vuur, of serveer ze koud.

variatietipJe kunt de rode wijn en het water ook vervangen door 750 ml port. Gebruik dan de helft van de suiker.

bereidingstipMaak van je stoofperen supersnel een compote door 100 g stoofperen fijn te snijden en er 1 el kookvocht door te roeren. Voeg 2 el sinaasappel-gembermarmelade (potje 340 g) toe en schep door elkaar. Serveer bij een kaasplankje.

Stoofperen maken

Instructievideo - 03:22 min.