bewaar
Vegan meatloaf
Vegan meatloaf
bewaar

Vegan meatloaf

Het heet dan wel meatloaf, maar er is geen vlees in te bekennen. Wat dan wel? Kikkererwten, zwarte bonen en heel veel smaakmakers.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
43waarderingen

Ingrediënten

8 personen

800 g

kikkererwten in blik

800 g

zwarte bonen

10 g

verse platte peterselie

2 tenen

knoflook

1½ tl

gerookt paprikapoeder

50 g

gebakken uitjes

1½ tl

gedroogde tijm

4 el

paneermeel

2 el

traditionele olijfolie

100 ml

ketchup

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • cakevorm 30 cm

  • bakpapier

Het heet dan wel meatloaf, maar er is geen vlees in te bekennen. Wat dan wel? Kikkererwten, zwarte bonen en heel veel smaakmakers.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de kikkererwten en zwarte bonen in een vergiet, spoel af met koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de peterselie grof. Houd ¼ van de kikkererwten apart. Schep alle ingrediënten behalve de ketchup in de keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel. Hier en daar mogen wat grovere stukjes tussen zitten.

2

Schep de rest van de kikkererwten door het mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het mengsel over de cakevorm, druk goed aan en strijk glad. Bak het meatloaf ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Neem uit de oven en stort voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de ketchup. Bak nog 10 min. in het midden van de oven zonder bakvorm.

serveertipServeer de meatloaf met cranberry's (diepvries, ontdooid) voor wat extra kleur.

combinatietipLekker in een sandwich met wat koolsla of met aardappelpuree en boontjes. Het recept is dan niet meer lactosevrij.