Ve­gan me­at­lo­af

Het heet dan wel meatloaf, maar er is geen vlees in te bekennen. Wat dan wel? Kikkererwten, zwarte bonen en heel veel smaakmakers.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het heet dan wel meatloaf, maar er is geen vlees in te bekennen. Wat dan wel? Kikkererwten, zwarte bonen en heel veel smaakmakers. 8 personen
2 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • cakevorm 30 cm
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de kikkererwten en zwarte bonen in een vergiet, spoel af met koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de peterselie grof. Houd ¼ van de kikkererwten apart. Schep alle ingrediënten behalve de ketchup in de keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel. Hier en daar mogen wat grovere stukjes tussen zitten.
  2. Schep de rest van de kikkererwten door het mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het mengsel over de cakevorm, druk goed aan en strijk glad. Bak het meatloaf ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Neem uit de oven en stort voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de ketchup. Bak nog 10 min. in het midden van de oven zonder bakvorm.

combinatietip:

Lekker in een sandwich met wat koolsla of met aardappelpuree en boontjes. Het recept is dan niet meer lactosevrij.

serveertip:

Serveer de meatloaf met cranberry's (diepvries, ontdooid) voor wat extra kleur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
December 2017

Vegan meatloaf

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan me­at­lo­af

1
1
  • 800 g kikkererwten
  • 800 g zwarte bonen

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de kikkererwten en zwarte bonen in een vergiet, spoel af met koud stromend water en laat goed uitlekken.

2
2
  • 10 g platte peterselie

Snijd de peterselie grof.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 1½ tl gerookte paprikapoeder
  • 50 g gebakken uitjes
  • 1½ tl gedroogde tijm
  • 4 el paneermeel
  • 2 el olijfolie

Houd ¼ van de kikkererwten apart. Schep alle ingrediënten behalve de ketchup in de keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel.

4
4

Hier en daar mogen wat grovere stukjes tussen zitten.

5
5

Schep de rest van de kikkererwten door het mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Vet de cakevorm in. Verdeel het mengsel over de cakevorm, druk goed aan en strijk glad.

7
7

Bak het meatloaf ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Neem uit de oven en stort voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat.

8
8
  • 100 ml ketchup

Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de ketchup. Bak nog 10 min. in het midden van de oven zonder bakvorm.

combinatietip:

Lekker in een sandwich met wat koolsla of met aardappelpuree en boontjes. Het recept is dan niet meer lactosevrij.

serveertip:

Serveer de meatloaf met cranberry's (diepvries, ontdooid) voor wat extra kleur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.