Ve­gan al­bon­digas

Normaal gesproken maak je dit gerecht met kruidige gehaktballetjes. Dan maken we deze toch gewoon na zonder vlees?

(1) waardeer
spaans borrelhapje Normaal gesproken maak je dit gerecht met kruidige gehaktballetjes. Dan maken we deze toch gewoon na zonder vlees? 40 stuks
5 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • (kleine) keukenmachine
  • 40 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aubergine 15 min. op middelhoog vuur. Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet, spoel af met koud stromend water. Snijd de knoflook fijn.
  2. Voeg na 10 min. de bonen en knoflook toe aan de aubergine en bak nog 5 min. mee. Schep goed om. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  3. Schep het bonenmengsel, de specerijen en de helft van de peterselie in de keukenmachine en mix tot en samenhangend geheel. Schep de bulgur-quinoamix en het paneermeel erdoor. Breng het mengsel royaal op smaak met peper en zout. Draai met natte handen kleine balletjes van ø 2 cm doorsnee.
  4. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de balletjes rondom 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de gezeefde tomaten toe, schep heel voorzichtig om met de balletjes en laat 2 min. pruttelen. Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de peterselie. Serveer met tapasprikkers.

combinatietip:

Lekker met partjes citroen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0  g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
april 2018

Vegan albondigas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan al­bon­digas

1
1
  • 200 g aubergines

Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine 15 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 200 g zwarte bonen in blik
  • 1 teen knoflook

Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet, spoel af met koud stromend water. Snijd de knoflook fijn.

4
4

Voeg na 10 min. de bonen en knoflook toe aan de aubergine en bak nog 5 min. mee. Schep goed om.

5
5
  • 15 g verse peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn.

6
6
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • ½ tl La Chinata gerookte paprikapoeder

Schep het bonenmengsel, de specerijen en de helft van de peterselie in de keukenmachine en mix tot en samenhangend geheel.

7
7
  • 250 g gekookte bulgur-quinoamix
  • 4 el paneermeel

Schep de bulgur-quinoamix en het paneermeel erdoor. Breng het mengsel royaal op smaak met peper en zout.

8
8

Draai met natte handen kleine balletjes van ø 2 cm doorsnee.

9
9
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de balletjes rondom 5 min. op middelhoog vuur.

10
10
  • 500 ml gezeefde tomaten

Voeg de gezeefde tomaten toe, schep heel voorzichtig om met de balletjes en laat 2 min. pruttelen.

11
11

Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de peterselie. Serveer met tapasprikkers.

combinatietip:

Lekker met partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.