bewaar
Vegan albondigas
Vegan albondigas
bewaar

Vegan albondigas

Normaal gesproken maak je dit gerecht met kruidige gehaktballetjes. Dan maken we deze toch gewoon na zonder vlees?

45 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

200 g

aubergine

2 el

traditionele olijfolie

200 g

zwarte bonen in blik

1 teen

knoflook

15 g

verse peterselie

½ tl

gemalen nootmuskaat

½ tl

La Chinata gerookte paprikapoeder

250 g

gekookte bulgur-quinoamix

4 el

paneermeel

500 ml

gezeefde tomaten

Dit heb je nodig

  • (kleine) keukenmachine

  • tapasprikkers

Normaal gesproken maak je dit gerecht met kruidige gehaktballetjes. Dan maken we deze toch gewoon na zonder vlees?

Aan de slag

1

Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aubergine 15 min. op middelhoog vuur. Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet, spoel af met koud stromend water. Snijd de knoflook fijn.

2

Voeg na 10 min. de bonen en knoflook toe aan de aubergine en bak nog 5 min. mee. Schep goed om. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

3

Schep het bonenmengsel, de specerijen en de helft van de peterselie in de keukenmachine en mix tot en samenhangend geheel. Schep de bulgur-quinoamix en het paneermeel erdoor. Breng het mengsel royaal op smaak met peper en zout. Draai met natte handen kleine balletjes van ø 2 cm doorsnee.

4

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de balletjes rondom 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de gezeefde tomaten toe, schep heel voorzichtig om met de balletjes en laat 2 min. pruttelen. Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de peterselie. Serveer met tapasprikkers.

tip

combinatietipLekker met partjes citroen.